Vízitúrák - Kerékpárosoknak! (Doborgaz-Bős) • Indulás:        Doborgaz  - Öreg-Duna partja, (5km-re Doborgaz felett)
  Érkezés:       Bős - a komp kikötője
  Útvonal:        20km katamaránokkal az Öreg-Dunán,
  (cca. 5 óra - 2 megállóval,  11:00 -15:30),

                        20km kerékpárral a kis töltés tetején, (cca. 1ó 30min, 1 megállóval, 15:30 - 17:00),

                        Saját kerékpár szükséges!

   

  Indulás 11:00!

   

       Találkozunk az Öreg-Duna partján, Doborgaz felett, a fenékküszöbnél (azon a helyen ahol elrekeszették a Dunát). A kerékpárokat az utánfutóra rögzítjük a görkorcsolyákat a szállítóautóba helyezzük.

       Kiosztjuk az evezőket és a mentőmellényeket, majd egy rövid beiskolázás után elfoglaljuk helyünket a 8 személyes katamaránokban. Így vágunk neki a szépséges Öreg-Dunának, (ezen a folyórészen már nincs hajóforgalom). Útközben 2 alkalommal, megfelelő időben, érdekes helyeken pihenőt tartunk. Nem messze az indulás után szép kilátásunk nyílik a Dunakiliti erőműre

      Útközben megismerhetjük az öreg Duna titkait, megismerjük a betemetett sarkantyúit. De még a legnagyobb sarkanytyú sem tudja megfékezni erejét, legfeljebb egy helyen szédületes forgásra bírja a vizét.            

          Ezt követően kürülbelül félúton a Denkpáli hallépcső lábánál vetünk horgonyt, amely a Duna magyarországi oldalán található. Gyönyörű környezetben magas fák árnyékában pikniket tartunk és elfogyasztjuk az útravalónkat. Felfrissülve, ismét gyorsan folyó vízen folytatjuk utunkat Bős felé. Útközben kis szerencsével bepillanthatunk a vízimadaraink életébe. Láthatunk gémeket, kormoránt, jégmadarat, bakcsót de hód utáni nyomokat is. 

           Kis idő elteltével egy térőre meglátogatjuk a Kis-Bodaki agvízlezárást és jó idő esetén egy sóderpadon megállva belegázolhatunk vagy meg is martózhatunk az öreg Duna sekély, hűsítő vizében.

          A következő megálló a dunaremetei kompkikötőben lesz . Itt egy újabb pihenőt tartunk egy nagyobb vízesés partján.  Az utolsó félóra gyorsan elrepül majd, egy-kettő és a bősi kompkikötőben találjuk magunkat, ahol már a kerékpárok várnak az újabb bevetésre.  A helyi büfében egy kávéra, teára vagy üdítőre mindnyájukat szívesen meghívjuk!

  Tipp: Kissé odébb a Hullám Csárda kertjében finom sült halakat lehet fogyasztani.

   

  Áraink:

    Felnőtt: Gyermek 15 éves korig:  
    35 € 25 €  
         

  Családi kedvezmény:  (2 Felnőtt + 3 gyermek 15 éves korig)  85 €

  Min. túradíj 350Eur, max. létszám 30 személy (vagy 60 személy, lásd lejjebb)!

  Saját kerékpár szükséges!

   

   

  Az ár tartalmazza:

  • - ülőhely a 8 személyes felboríthatatlan katamaránban,
  • - vízitúrafelszerelés (evező, certifikált mentőmellény, ülőpárna),
  • - a kerékpárok ill. görkorcsolyák biztonságos tárolása a túra alatt és a célbaszállításuk,
  • - életkornak megfelelő gyerekevezők és mellények a gyerekeknek,
  • - vízhatlan hordók a személyes holmiknak,
  • - tapasztalt túravezetők,
  • - "gyorstalpaló" kezdő vízitúrázóknak,
  • - fényképek emlékül,
  • - kávé, tea vagy üdítő a célban.

   

   

  A kellemes időtöltéshez szüksége lehet:

  •  -Pót sportcipőre vagy sportpapucsra, pótruházatra,
  • - Fürdőruhára, törülközőre, esőkabátra, szúnyogriasztóra
  • - Napvédő termékekre: krémek, napszemüveg, sapka ill. kalap,
  • - Megfelelő mennyiségű folyadékra (min. 2l víz),
  • - Frissítőre: tízóraira vagy könnyű ebédre az útra.

   

  Hogyan jelentkezhetek?:

  •  -Az eseménynaptárunkban kiválatsztja a kivánt szombati napot. (A piros szín jelzi ha már a túra betelt) Egy kattintással a kiválasztott napra, a jelentkezési adatlapra kerül, töltse ki majd küldje el ezt az adatlapot.
  • - Nemsokára kap tőlünk egy email-t a szükséges inštrukciókkal és ajánlásokkal.
  • - Elektromos kerékpárokat, tekintettel a vastag vázra, kérem előre jeletsék be a Megjegyzés ablakocskában a Jelentkezés részben!

   

  Hogyan jutok el az indulás helyszinére?:

  •  -Ha Tour de France bajnok vagyok: Kerékpárral vagy görkorcsolyával terszőleges irányból, Dunacsúnyon, Bősön vagy a vajkai kompon keresztül (11:40 kor indul Keszölcésről).  A nagy töltés tetején, a cél 5km-rel Doborgaz felett található, Dunacsúny irányában azon a helyen ahol elrekesztették a Dunát másnéven a fenékküszöbnél.  A vízitúra után kerékpárral vagy görkorcsolyával: Pozsonyba 50km, Dunaszerdahelyre 16km, Somorjára 30km. A komp menetrendje itt található!
  •  
  • - Ha van kerékpárom vagy görkorcsolyám:  Saját autóval ami szállítja a kerékpárjaikat ill. görkorcsolyákat is,  az indulás helyszínére kell jönni, ahol az autókat leparkoljuk. Vagy a Cyklobusszal Dunaszerdahelyről Vajkára (érkezés 10:20), innét kerékpárral 5km Dunacsúny felé a nagytöltés tetején arra a helyre ahol elrekesztették a Dunát másnéven a fenékküszöbnél.  A vízitúra után kerékpárral illetve görkorcsolyával: vissza az autókhoz 20km, Dunaszerdahelyre 16km, vagy a Cyklobusz indulási helyszínére Bősre 5km, (Cyklobusz Bősről 18:40 - kor indul vissza Dunaszerdahelyre). A Cyklobusz menetrendje itt található!
  •  
  • - Mi az a kerékpár?:  Szervezett csoportok esetén, mint például: iskolák, cégek, klubbok stb. ajánljuk szervezetten autóbusszal az indulás helyszínére érkezni. majd az autóbusz a célban vár az érkezésünkre.  Ennél a változatnál a max. lehetséges létszám 60 személy.

   

  Mi a helyzet "rossz idő" esetén?:

  • -Az időjárást nem tudjuk befolyásolni, ezért úgy fogadjuk el ahogy van. Veszély előrejelzése esetén mint például árvíz vagy vihar elhalasztjuk a túrát. Nyári kis zivatarok esetén később indulunk vízre, vagy útközben megszakítjuk röviden a túrát, mivel ezek a záporok hamar odébbállnak.
  • -Nem megfelelő idő esetén a túra nem indul és a részvételi díjat visszaadjuk. A döntést viszont a túra napja előtti estére halasztjuk, tapasztalataink alapján ami a nyári időjárást illeti, gyakran a borult égbolt felszakadozik és kellemes élményben lehet részünk a vízen.


MENU
Úvod
O nás
Vodné túry
Ďalšie informácie
Vodná mapa
Fotogaléria
Kontakt
NEWSLETTER
KAPCSOLAT
Ing. Zoltán Jankó - VODNETURY.sk
Dobrohošť 141, 930 31 Dobrohošť, SK
Tel.: +421 (0) 905 291 430
Email: info@vodnetury.sk

Všetky práva vyhradené - www.vodnetury.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT

© Všetky práva vyhradené - www.vodnetury.sk

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom