Rólunk


Rólunk

A Dunameder elterelése és a bősi vízmű építése után, 1992-ben megnőtt a terület vonzereje. A sokat vitatott bősi vízierőmű kezdett  külföldi turistákat vonzani, különösen a szomszédos országokból, Csehországból, Magyarországról és Ausztriából. Az építkezés során két 70 hektár területű tavat hoztak létre, amelyek a közeli városok, különösen Pozsony lakosainak népszerű célpontjaivá váltak.

Elkezdett közlekedni a komp Vajka  és Keszölcés között, amely  új arakciót és hozzáférést jelentett a régió látogatói számára (a már meglévő megközelítések mellett: Pozsony - Csúny irányából és a Bősi vízerőmű irányából). A vízműrendszer és a régi Duna-medence között kialakult sziget új, még nem hivatalos földrajzi elnevezést kapott: Kis Csallóköz. Három település van a Kis Csallóköz szigeten: Doborgaz (330 lakos), Dunavajka (420 lakos) és Bodak (350 lakos), amelyek  jó feltételeket kínálnak a turizmusnak.

A szigeten halad át a Nemzetközi dunai kerékpárút, amely Németországból vezet Ausztrián keresztül a vízierőmű felvízcsatorna melletti töltésén, Vajkánál átmegy a tavak körül, és elhagyja a szigetet a bősi vízierőműn keresztül. A Dunacsúnyban utólag épített  komplexum, két vadvízi versenypályával és a Danubiana múzeum, amely a modern művészetek tárháza, a térség további vonzereje lett. A régió egyre inkább keresettebb elsősorban a vízi turizmus és a rekreáció miatt, amihez igazodtak a  helyi infrastrukturális beruházások és a tavak körüli (zárt) rekreációs központ kiépítése is.

A dunai ártéri erdők a növény- és állatvilágukkal kellemes kirándulásokat nyújtanak a látogatóknak. A szabályzott, egyedülálló öreg  Duna folyami rendszere, amely egész területre kiterjed, lehetővé teszi az egész éves evezést.

A Kis Csallóköz szigeten már 1992 óta foglalkozunk idegenforgalommal. A vízitúrák kezdetben az ismerőseink és barátaink számára lettek rendezve. Reméltük, hogy az igyekezeteinknek lesz jövője és ezáltal tudjuk jelenleg megosztani önökkel az élményeinket, emelyeket nyújt ez az egyedülálló hely a dunai ágrendszer hálózatával.

A schengeni övezetbe való belépésünk óta (2007.12.21) ezeket az evezéseket a Duna mindkét oldalán, úgy a szlovákiai -, mind a szomszédos magyaroldalon végezzük. A határok nélküli dunai ágrendszer még több élményt és élvezetet nyújt.
Találd meg a hibát!MENU
Úvod
O nás
Vodné túry
Ďalšie informácie
Vodná mapa
Fotogaléria
Kontakt
NEWSLETTER
KAPCSOLAT
Ing. Zoltán Jankó - VODNETURY.sk
Dobrohošť 141, 930 31 Dobrohošť, SK
Tel.: +421 (0) 905 291 430
Email: info@vodnetury.sk

Všetky práva vyhradené - www.vodnetury.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT

© Všetky práva vyhradené - www.vodnetury.sk

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom