Iskolai kirándulások a Kis Csallóközben • Kezdés:       Vajka vagy Doborgaz, Szlovákia
  Befejezés:   Vajka vagy Doborgaz, Szlovákia
  Útvonal:       5-10km, az ágvizeken,  álló víz      
                    
  Időtartam:    9:00-13:00 

  Alkalmas  az alapiskolák részére, 1. és 2. fok. gimnáziumok és középiskolák részére a májusi, júniusi és szeptemberi hónapban!

   

  A variáció – gimnáziumok és középiskolák részére

  Gyülekezés 9:00 órakor, Vajkán a futballpálya melletti Dunaág partján. A rövid elméleti felkészítés, az ülésrend meghatározása a katamaránokban (nem kiborítható csónakoka kötelező mentőmellények és evezők szétosztása után  vízre szállunk. A Dunaágak ezen a szakaszon nagyon változatosak, kezdetben megfelelően szélesek ahhoz, hogy eltudjuk sajátítani az evezést, és megszokjuk kenuk irányítását.

  Utunk folyamán egy gyönyörű vízimadarakkal teli ágvízre térünk, amely valamikor az öreg Dunával volt összekötve.  Aztán egy festői szigetet megkerülve egy frissebb vízre érkezünk, amelyen elindulunk felfelé a "mininiagara" vízesés iránába. Többszöri nekifutással a pisztrángokhoz hasonlóan megpróbálunk ezen a vízesésen átjutni. Akinek ez sikerül az lesz a nap királya. De igyekezetünk mindenképpen meg lesz koronázva, gyors árral fogunk haladni visszafelé, míg egyszercsak azon a helyen nem találjuk magunkat, ahol ezt a kalandokban teli napot elkezdtük. Evezésünket kb 13:00 órakor fejezzük be.

  Ajánlat: Azon a helyen, ahol az autóbuszt leparkoltuk, található egy gondozott futballpálya és egy büfé, ahol az evezés után lehet szomjat oltani. Hogy a nap további részét hogy tudjátok eltölteni, találtok információt az Egyéb szolgáltatások részben.
   


  B variáció – az alapiskolák részére, 1. és 2. fok

  Gyülekezés 9:00 órakor, Vajkán a futballpálya melletti Dunaág partján. A rövid elméleti felkészítés, az ülésrend meghatározása a katamaránokban (nem kiborítható csónakoka kötelező mentőmellények és kis evezők szétosztása után  vízre szállunk. ( Egy katamaránban egyszerre 10 gyerek fér el, 1 vezetővel és 1 pedagógussal, egyszerre 8 katamaránt tudunk vízrebocsájtani, ez 60-80 gyereket jelent. Vagy kettő csoportban a "száraz csoportnak" lehetőségük van rövid sétát tenni az erdőben, vagy labdajátékokat játszani a futballpályán, aztán cserélünk)
  Utunk folyamán egy gyönyörű vízimadarakkal teli ágvízre térünk, amely valamikor az öreg Dunával volt összekötve.  Egy elrejtett mellékágon át folytatjuk utunkat, amely végén egy festői szigetecskét fogunk megkerülni. A vízen megfigyelhetjük a hattyúkat kicsinyeikkel, szürkegémet, kiskócsagot, vörösgémet, kárókatonát, ha szerencsénk lesz jégmadarat is, valamint láthatjuk a hódok nyomait.
  Programunkat kb 12:00 órakor fejezzük be, ebédre átbuszozunk Doborgazi bázisunkra, (2km), ahol vár bennünket a megérdemelt ebéd, vagy sütögetés a tűzhelyen. Ebéd után további játékokat lehet kipróbálni a bázisunkon. Ajánlatunkat megtaláljátok fent,  a Egyéb szolgáltatások részben.

   

  Szükséges dolgok, amiket hozni kell, mert szükségetek lehet rájuk:

  •  -Pót sportcipőre vagy sportpapucsra és pótruházatra,
  • - Fürdőruhára, törülközőre, esőkabátra, szúnyogriasztó,
  • - Napvédő termékekre: krémek, napszemüveg, sapka ill. kalap,
  • - Megfelelő mennyiségű folyadékra (2l víz),
  • - Frissítőre: tízóraira vagy könnyű kis ebédre az útra.

   

 •        
  20 tanulótól 15 € / tanuló    
         

  Tanároknak és más felnőtt kiséretnek a részvétel és a vendéglátás ingyenes!

   

  Az ár tartalmazza:

  • - vízitúrafelszerelést (4 személyes túrakenut vagy stabil 8-10 személyes katamaránokat, evezőt, bevizsgált mentőmellényt),
  • - gyerekevezőt kisgyerekek részére,
  • - vízhatlan hordókat a személyes dolgoknak (ruha, útravaló...),
  • - tapasztalt vízitúravezetőket,
  • - beiskolázást az alapokból,
  • - fenyképeket emlékül
 • Csomagajánlatunk iskolák részére mellyel a Doborgazi bázisunkon szolgálhatunk:

   

    1) Étkezés a bázisunkon: 

  Tartalmazza:   

       - Gazdag gulyás, kenyér,
       - Homokozó és gyerekjátszótér 10 éves korig, medence 7mx3,5mx1,2m jó idő esetén,
       - Asztalitenisz, csocsó, nagy trampolin, darts, labdajátékok...

      Ára:    .....................  5 Eur/ tanuló 

A Kis Csallóköz az öreg Dunameder, és az újonnan kialakított bősi vízierőmű üzemvízcsatornája között helyezkedik el, kb. 20 km hosszúságban, Pozsonytól délre. Az ártéri erdők szigetén található  az egyedülálló, Szlovákia területére átnyúló, szárazföldi Dunadelta egy része. A Dunaág hálózatban található a Rétisassziget, nemzeti természeti rezervátum. A rétisason kívül, amelynek itt van az egyetlen fészekhelye közép Európában, itt él a nagy kárókatona, szürkegém, vörösgém és más ritka madárfaj.   útvonalterv


MENU
Úvod
O nás
Vodné túry
Ďalšie informácie
Vodná mapa
Fotogaléria
Kontakt
NEWSLETTER
KAPCSOLAT
Ing. Zoltán Jankó - VODNETURY.sk
Dobrohošť 141, 930 31 Dobrohošť, SK
Tel.: +421 (0) 905 291 430
Email: info@vodnetury.sk

Všetky práva vyhradené - www.vodnetury.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT

© Všetky práva vyhradené - www.vodnetury.sk

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom